Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welke normen worden gebruikt in RSP?

RSP maakt uitsluitend gebruik van de oorspronkelijke normen van de uitgevers/auteurs van de test. RSP bevat dus geen eigen normen en we gebruiken de gegevens van je instelling ook nooit voor het opbouwen van nieuwe normen, tenzij ons dat uitdrukkelijk gevraagd zou worden.

Hoe wordt het programma geüpdatet?

Wij monitoren de ontwikkeling van nieuwe tests en hebben goede contacten met uitgevers en bouwen de nieuwste, gangbare tests in ons systeem in.

Eigen input voor een nieuwe toepassing, test of norm kun je verder op elk moment doorgeven aan degenen die binnen jullie instelling als contactpersoon voor RSP zijn aangewezen. Meestal zijn dat één of twee personen. Zij geven de verzoeken aan ons door, bij voorkeur via onze servicedesk (servicedesk.metrisquare.com), aangevuld met eventuele documentatie. Wij realiseren de aanpassing dan voor de volgende kwartaalupdate. Dat gebeurt bij RSPweb (zie vraag 8) automatisch, maar je kunt indien gewenst ook de oude versies blijven gebruiken.

Hoe worden de gegevens beveiligd?

Wij conformeren ons aan de NEN 7510 en ISO 27001 normen voor beveiliging van gegevens. Dat wil zeggen dat we er continu mee bezig zijn ervoor te zorgen dat beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de data op hoog niveau zijn. Het gaat er dus niet alleen om dat de gegevens juist zijn, maar ook dat je er altijd bij kunt als je ze nodig hebt. Alle data worden in Europa bewaard in een beveiligd datacenter dat gecertificeerd is voor eerder genoemde normen. In onze algemene voorwaarden is een standaard verwerkersovereenkomst opgenomen in het kader van de AVG/GDPR, maar in bijna alle gevallen is er ook een aanvullende verwerkersovereenkomst opgesteld met jullie instelling.

Kan ik een vragenlijst of test ook digitaal afnemen?

RSP is bedoeld voor het scoren en rapporteren van paper-and-pencil tests.

Sinds 2020 is het mogelijk om ook vragenlijsten af te nemen via RSPscore. 

Metrisquare biedt andere oplossingen voor het volledig digitaal afnemen van tests, bijvoorbeeld via een website of met een tablet. Kijk voor meer informatie hierover op www.metrisquare.nl

Wat is het verschil tussen het klassieke RSP en RSPweb?

Het klassieke RSP is een zogenaamde On-Premises applicatie: het programma is dan geïnstalleerd binnen uw eigen instelling. Tegenwoordig is het gangbaar om programma’s als dienst te zien: Software as a Service (SaaS). Voor jou als gebruiker is er weinig verschil: het enige echte verschil is dat je bij RSPweb via je webbrowser werkt en niet in een traditioneel programma. Het voordeel van RSPweb is dat we als leverancier een volledigere dienst kunnen leveren: het programma wordt altijd up-to-date gehouden en bij problemen met het programma kunnen we direct een oplossing realiseren, ook op afstand. RSPweb is dan ook de meest gekozen oplossing vanuit ICT-perspectief.

Privacy en gegevensbescherming

Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees hier welke maatregelen wij nemen om je gegevens te beschermen en welke maatregelen wij hebben voor informatiebeveiliging.

Diverse sectoren

Geestelijke gezondheidszorg

Medische psychologie

Revalidatiezorg

Ouderenzorg

Gehandicaptenzorg

Arbeid & ontwikkeling