Eenvoudig bediening

Eén van de sterke punten van het Roermond Score Programma (RSP) is de eenvoudige wijze waarop het programma bediend kan worden. Er is van begin af aan bij de ontwikkeling rekening gehouden met de doelgroep: psychologen en psychodiagnostici. Voortdurend zijn er ontwerpbeslissingen gemaakt op basis van gebruiksvriendelijkheid en bedieningsgemak.

Er wordt gewerkt met slechts twee schermen, die qua lay-out zeer overzichtelijk en visueel ingedeeld zijn:

  • een menu-scherm en
  • een test-invoer-scherm

Naast de invoer van cliëntgegevens, kan hier in de testindex aangevinkt worden welke tests men wil scoren. Met de knop favorieten, kan men een zelf samengestelde testbatterij kiezen. Tevens zijn er knoppen voor het bekijken en afdrukken van de resultaten en het automatisch maken van een eindrapport in Word. Hierdoor wordt het heel eenvoudig voor de psycholoog om interpretaties per test snel uit te werken.

Van elke afgenomen test kunnen bovendien detailrapporten opgevraagd worden, met daarin zeer uitgebreide analyses. Zo kan bijvoorbeeld van een WISC-V de volledige analyse uitgevoerd worden, zonder extra tijdsinvestering: met een enkele knopdruk zijn zulke analyses direct beschikbaar.