3 maanden gratis scoren
Keuze uit 200+ tests

Snel en betrouwbaar uitwerken van psychodiagnostische tests.

Ontvang jouw scorehulpje

Gratis uitwerken van tests

RSPscorehulpje is een betrouwbare en snelle manier voor het scoren en uitwerken van psychologische tests.

Oorspronkelijke normen

Uitsluitend gebruik van de oorspronkelijke normen van de auteurs/uitgevers van de test.

Keuze uit 200+ tests

Scoor tests voor het meten van intelligentie, persoonlijkheid, gedrag, ontwikkeling, klachten en cognitieve functies.

10 uitwerkingen per maand

Maximaal 3 maanden toegang.
Hierna kun je overstappen op RSPscorehulpje pro met maar liefst 250 testuitwerkingen per jaar.

Rapport als PDF

Per test ontvang je de resultaten in een gedetailleerd rapport als PDF.

Alleen tests die je echt gebruikt

Kies 10 tests uit een lijst van ruim 200 tests.

Geen archief

Gegevens worden uitsluitend gebruikt om de scores uit te rekenen en worden direct na het genereren van het rapport verwijderd.

Ontvang jouw scorehulpje

Testaanbod

Intelligentie
Cognitie

Klachten

Persoonlijkheid

Gedrag

Routine

Ontwikkeling

Veelgestelde vragen 

Algemeen

Privacy

Wat is het RSPscorehulpje?

Het RSPscorehulpje is een scoretool die ontwikkeld is voor het gratis scoren van psychologische paper-and-pencil tests. Met deze scoretool kun je snel en foutloos scoren. Het is bedoeld voor diagnostici, orthopedagogen en pscyhologen die graag digitaal scoren willen uitproberen, maar nog niet zeker zijn of dit iets voor hen is.

Hoe werkt het?

Wanneer je inlogt in het scorehulpje heb je keuze uit 200+ gangbare psychologische tests. Je vult de cliëntgegevens in (geboortedatum + geslacht), vinkt een test naar keuze aan en kan direct beginnen met het invullen van de waarden. Nadat je de data hebt ingevuld klik je op ‘gegevens verwerken’. Vervolgens ontvang je een uitgebreid rapport als PDF-bestand.

Welke kosten zijn er aan verbonden?

Het RSPscorehulpje is geheel gratis. Nadat je je inloggegevens hebt ontvangen blijft je account drie maanden actief. Na deze derde maand wordt je account verwijderd. Wil je toch graag blijvend gebruik maken van de voordelen van digitaal scoren? Bekijk dan onze betaalde pakketten. Deze hebben ook een iets andere vormgeving waardoor het programma makkelijker werkt. Ook kun je meerdere tests in één keer scoren. 

Hoelang kan ik gebruik maken van het gratis scorehulpje?

Je kunt 3 maanden gratis gebruik maken van het gratis scorehulpje tenzij je tegoed van 30 credits op is binnen die 3 maanden.Wil je graag gebruik blijven maken van het RSPscorehulpje? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan verkennen we samen met jullie vakgroep de moglijkheden van RSP.

Is er een instructievideo?

Technisch

Het scoren lukt niet, wat nu?

Krijg je geen rapport nadat je de scores hebt ingevuld of lukt iets anders niet met het scoren?

Wanneer je geen rapport ontvangt helpt het om op een later moment nog eens in te loggen. Dan zou je eventueel wel het rapport direct ontvangen.

Werkt dit niet, of heb je een ander probleem?

Maak dan een screenshot/foto van het scherm en stuur dit naar scorehulpje@rsp-score.nl

 

De test of normen waarmee ik wil scoren staan er niet in, wat nu?

Soms zit een enkele test verborgen in de gehele test. Wanneer je bijvoorbeeld de DEX wilt scoren zul je deze vinden bij de BADS. Je kan dan zelf invullen welke onderdelen je wel/niet gebruikt hebt.

Mis je een specifieke test of normen? Wanneer je overstapt op onze betaalde variant bouwen we deze graag voor je in. Als je verdere suggesties hebt voor gangbare tests, blijven we deze ook inbouwen als je eenmaal gebruik maakt van ons platform. 

Waarom kan ik niet op de knop 'gegevens verwerken' klikken?

Heb je er op gelet dat het balkje van de kolom groen/blauw is? Als deze rood of geel/oranje is, betekent dat dat je nog niet alle kolommen van de test hebt ingevuld. Mocht je maar bepaalde onderdelen van de test hebben afgenomen kun je dat aangeven. Kijk goed op de bijbehorende beschrijving welk getal je dan moet invullen.

Waarom moet ik een e-mailadres achter laten?

Wij maken een inlogaccount voor je aan en hebben hiervoor je naam en een e-mailadres nodig. Om te voorkomen dat consumenten gebruik maken van het scorehulpje moet dit een e-mailadres zijn van een instelling, vrijgevestigde praktijk of opleiding. Je ontvangt van ons verder alleen e-mails die voor jou relevant zijn, bijvoorbeeld wanneer je tegoed voor het afnemen van tests op is.

Wat gebeurt er met de data bij het RSPscorehulpje?

Om de scores te berekenen is de geboortedatum, het geslacht en het opleidingsniveau vereist. RSPscorehulpje gebruikt de gegevens alleen om de resultaten te berekenen en verwijderd hierna deze data. RSPScorehulpje heeft geen archief: de data worden niet bewaard en niet gedeeld met derden.

Psychodiagnostiek

Welke normen gebruikt het RSPscorehulpje?

RSPscorehulpje maakt uitsluitend gebruik van oorspronkelijke normen van de uitgevers/auteurs van de test maar ook van normen uit gerenommeerde vakliteratuur.

Is het scorehulpje betrouwbaar?

Ja. RSPscorehulpje wordt technisch ondersteund door het team van RSPscore. Dit is een toepassing die al meer dan 30 jaar wordt gebruikt voor het scoren van psychologische tests in de klinische praktijk.

Er komt iets anders uit de scoring dan verwacht, wat nu?

Wanneer een uitwerking anders is dan je verwacht adviseren we deze ook met de hand te scoren. Je kunt een screenshot/foto maken van de betreffende uitwerking en e-mailen naar scorehulpje@rsp-score.nl. Wij bekijken dan ons programma en zullen hierover een terugkoppeling geven.

Welke tests zitten er in?

Met deze tool kun je paper-and-pencil tests uitwerken voor intelligentietests, persoonlijkheidstests, neuropsychologische tests en tests voor het meten van gedrag, ontwikkeling en klachten. Het overzicht vind je hier: testoverzicht 

Zoek je een test en staat die er niet bij? Neem dan even contact op, het kan soms zo zijn dat deze er wel al in komt maar nog niet in het overzicht staat.

Welke opleidingscode moet ik invullen voor de cliënt?

Wij werken met een uitgebreid opleidingcoderingssysteem. Indien nodig wordt de gekozen opleidingscode omgezet naar het coderingssysteem dat de test zelf hanteert. Je hoeft dus niet meer voor elke test opnieuw de juiste opleidingscode te bepalen en in te voeren.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar scorehulpje@rsp-score.nl.

Bedrijfsgegevens

Bär Software BV
Dr Nolenslaan 157
6136 GM, Sittard
Nederland

+31 85 130 67 62
scorehulpje@rsp-score.nl

Ontvang jouw scorehulpje