Vragenlijsten afnemen

Module voor het digitaal afnemen van vragenlijsten

Doen waar je goed in bent

RSP werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het scoren van pen-en-papier tests, die enkele voordelen bieden, zoals talrijke normen en een breed scala aan tests. Echter, het handmatig scoren van papierwerk vergt meer tijd en vergroot het risico op fouten. Vaak moeten scoreformulieren vervolgens gedigitaliseerd worden en de resultaten in het EPD worden opgenomen.

Met de module vragenlijsten afnemen kun je tests digitaal afnemen. Dit kan begeleid op locatie zijn, maar ook op afstand. Je maakt eenvoudig een cliënt aan en kiest de tests die klaargezet moeten worden. In het overzicht zie je de voortgang. Van tests die afgerond zijn kun je direct rapporten maken. 

Bekijk hier welke test beschikbaar zijn voor digitale afname

Woman taking an online test wih RSP

Meerdere respondenten

In sommige gevallen wil je een test ook laten invullen door een andere respondent zoals een leerkracht of ouder. Met RSP kan dit gemakkelijk. Je kunt een test klaarzetten voor de cliënt zelf, maar ook voor iemand in diens omgeving. Met een label kun je zelf aangeven om welke respondent het gaat. Als je de tests klaarzet voor afname ontvang je voor iedere respondent een unieke en anonieme link voor het invullen van de vragenlijst. De antwoorden worden vervolgens direct in RSP opgenomen.

Woman taking an online test wih RSP

Afname op tablet of smartphone

De vragenlijsten kunnen niet alleen op computers en laptops worden afgenomen, maar ook op tablets en mobiele telefoons. Met onze speciaal ontwikkelde mobiele weergave is het eenvoudig voor cliënten om de vragenlijsten op hun eigen apparaten in te vullen, dankzij aangepaste lettergroottes en knoppen.

Hoe werkt het?

Wanneer je de test hebt klaargezet ontvang je een link. Met deze link en code kan de respondent inloggen op een eigen portaal om de vragenlijsten in te vullen. Het portaal is toegankelijk via een anonieme logincode in een cliëntportaal of met een QR-code. We bieden ook integratie met bestaande cliëntportalen. De link kan direct gebruikt worden tijdens een sessie met de cliënt of per e-mail worden verzonden. Het is ook mogelijk om samen met de respondent de vragenlijst in te vullen.

Na het invullen worden de antwoorden automatisch naar RSP verzonden, waar de ruwe scores direct zichtbaar zijn. Vervolgens kunnen de scores samen met andere tests worden beoordeeld en verwerkt tot een rapportage.

Licentiekosten

RSP biedt een breed scala aan psychologische vragenlijsten van gerenommeerde uitgevers zoals Pearson, Bohn Stafleu van Loghum en Boom Testuitgevers, met oorspronkelijke normgegevens. Voor het gebruik van bepaalde vragenlijsten zijn licentiekosten van toepassing.