EPD koppeling

  Als je werkt met het Roermond Score Programma (RSP) is het mogelijk om gebruik te maken van een koppeling tussen RSP en het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Deze koppeling maakt het mogelijk om gegevens tussen deze twee systemen uit te wisselen. Dit kan voor bijvoorbeeld het ophalen van demografische cliënt- of patiëntgegevens, of voor het doorsturen van testresultaten aan het EPD.

  Online vragenlijsten afnemen

  Koppeling op maat

  RSP biedt de koppeling met het EPD aan via een zogeheten Application Programming Interface (API). Deze API wordt voor gebruikers van RSP op maat ingericht. Dat betekent dat zorginstellingen vooraf zelf kunnen bepalen welke informatie zij uitwisselen tussen RSP en het EPD.

  Via de API kunnen bijvoorbeeld demografische cliëntgegevens worden opgehaald uit het EPD. In dat geval voer je het cliëntnummer in RSP in, en heeft RSP direct alle demografische gegevens van de cliënt die ook in het EPD bekend zijn. Dit scheelt extra invoerwerk en werkt tijdsbesparend. Ook is er middels de API minder kans op fouten.

  Zorginstellingen kunnen ervoor kiezen om een stap verder te gaan. Namelijk om door RSP berekende testresultaten, automatisch te delen met het EPD. In dat geval heeft een psycholoog in het EPD direct toegang tot de resultaten die oorspronkelijk uit RSP komen. Eindscores en rapportages hoeven op deze manier niet handmatig te worden geüpload.

  Zorginstellingen kunnen vooraf zelf bepalen of en welke resultaten zij delen met het EPD.