Veelgestelde vragen
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Algemeen
Wat doet RSP?
Het uitwerken van een papieren psychologische test is hand-, opzoek- en rekenwerk. Ook zijn er zijn originele scoreformulieren voor nodig. Met RSP gebeurt dit digitaal en kunnen papieren psychologische tests worden gescoord en gerapporteerd. RSP hanteert voor alle tests een uniforme wijze van invoer waardoor je er snel mee kan werken.
De rapportage komt automatisch uit het programma en bestaat uit volledige analyses met normscores in tabellen en uitwerkingen in grafieken.
Is het mogelijk om een proefaccount te ontvangen?
Wanneer je RSP afneemt, richten wij dit systeem op maat voor je in. We willen je de beste gebruikerservaring bieden en hebben daarom geen proefaccount beschikbaar. Als je benieuwd bent naar de rapportage kun je onze homepage bekijken. Als je naar beneden scrolt zie je de rapporten van een aantal tests.
Kunnen er ook digitaal tests worden afgenomen?
RSP is bedoeld voor het scoren en rapporteren van paper-and-pencil tests. Uit de praktijk blijkt dat er toch behoefte is om dit programma te combineren met digitale afname van vragenlijsten. Deze service bieden wij dan ook als uitbreidbare module.
Werk je veel met neuropsychologische taken? Neem dan eens een kijkje op de website van DigiDiag. Dit systeem is speciaal ontwikkeld om neuropsychologische taken digitaal af te nemen.
Hoe wordt het betalen van licentiekosten voor online vragenlijsten geregeld?
Wanneer je bij RSP gebruik maakt van de mogelijkheid om online vragenlijsten af te nemen worden per test reguliere licentiekosten berekend.
RSP houdt bij welke tests door jouw instelling en, indien gewenst, afdeling worden afgenomen. De kosten voor deze afnames worden door Bär Software aan de instelling gefactureerd. Als instelling hoef je dus niet voor de tests die online worden afgenomen via RSP zelfstandig aan de uitgevers te betalen. Dat loopt via ons.
Is er een instructievideo?
Wij bieden een handig trainingsdocument met instructievideo’s dat gemakkelijk door medewerkers binnen een instelling kan worden gebruikt. Heeft jouw instelling al RSP maar heb je geen trainingsdocument? Neem dan contact op via contact@rsp-score.nl.
Psychodiagnostiek
Welke tests zitten erin?
Het overzicht vind je hier: testoverzicht
Zoek je een test en staat die er niet bij? Neem dan even contact op, het kan soms zo zijn dat deze er wel in komt of zit, maar nog niet in het overzicht staat.
Welke normen gebruikt RSP?
RSP maakt uitsluitend gebruik van oorspronkelijke normen zoals gepubliceerd door uitgevers en normen zoals gepubliceerd in gerenomeerde vakliteratuur.
RSP bevat dus geen eigen normen en we gebruiken de gegevens van je instelling ook nooit voor het opbouwen van nieuwe normen, tenzij ons dat uitdrukkelijk gevraagd zou worden.
Is er een koppeling met ANDI?
RSP wordt in 2021 gekoppeld met ANDI. Gebruikers die dit willen, kunnen hier gebruik van maken.
Voor meer informatie kun je contact opnemen via: contact@rsp-score.nl.
Welke opleidingscode moet ik invullen voor de cliënt?
Wij werken met een uitgebreid opleidingcoderingssysteem. Indien nodig wordt de gekozen opleidingscode omgezet naar het coderingssysteem dat de test zelf hanteert. Je hoeft dus niet meer voor elke test opnieuw de juiste opleidingscode te bepalen en in te voeren.
De test of normen waarmee ik wil scoren staan er niet in, wat nu?
Soms zit een enkele test verborgen in de gehele test. Wanneer je bijvoorbeeld de DEX wilt scoren zul je deze vinden bij de BADS. Je kan dan zelf invullen welke onderdelen je wel/niet gebruikt hebt.
Mis je een andere test of normen? Als je suggesties hebt voor gangbare tests, bouwen we deze graag in. Deze zijn dan beschikbaar bij de volgende kwartaalupdate. We werken zelf ook proactief door de markt te monitoren en nieuwe tests en normen op eigen initiatief aan te bieden via ons programma.
Kan ik de gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek?
Ja dat kan. RSP biedt een statistiekmodule. Per proefpersoon kun je aangeven of je wel/niet wil dat deze data in een statistiekdatabase komen. De statistiek is altijd anoniem: namen worden er niet bij opgeslagen.
Ik kan niet scoren, wat nu?
Kun je een test niet scoren doordat je niet kunt inloggen of krijg je een foutmelding? Neem dan contact op met de contactpersoon voor psychodiagnostiek binnen jouw instelling. Deze persoon kan dan een account aanmaken in onze servicedesk om een melding in te dienen: servicedesk.metrisquare.com.
Weet je niet wie deze persoon is of kan de melding niet wachten? Maak dan een foto of screenshot van dit scherm en stuur dit naar contact@rsp-score.nl.
Mijn vraag staat er niet bij
Stuur je vraag, suggestie of idee naar contact@rsp-score.nl.
Data en privacy
Hoe wordt het programma geüpdatet?
Wij monitoren de ontwikkeling van nieuwe tests in de markt, hebben goede contacten met uitgevers en bouwen proactief nieuwe, gangbare tests in ons systeem in.
Eigen input voor een nieuwe toepassing, test of norm kun je verder op elk moment doorgeven aan degenen die binnen jullie instelling als contactpersoon voor RSP zijn aangewezen. Meestal zijn dat één of twee personen. Zij geven de verzoeken aan ons door, bij voorkeur via onze servicedesk (servicedesk.metrisquare.com), aangevuld met eventuele documentatie. Wij realiseren de aanpassing dan voor de volgende kwartaalupdate.
Kunnen data van RSP On premises worden meegenomen in de RSPweb SaaS variant?
Ja, deze datamigratie is mogelijk. Gegevens uit de Excelgebaseerde, klassieke RSP applicatie, kunnen we importeren naar RSPweb.
Hoe worden de gegevens beveiligd?
Wij conformeren ons aan de NEN 7510 en ISO 27001 normen voor beveiliging van gegevens. Dat wil zeggen dat we er continu mee bezig zijn ervoor te zorgen dat beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van de data op hoog niveau zijn. Het gaat er dus niet alleen om dat de gegevens juist zijn, maar ook dat je er altijd bij kunt als je ze nodig hebt. Alle data worden in Europa bewaard in een beveiligd datacenter. In onze algemene voorwaarden is een standaard verwerkersovereenkomst opgenomen in het kader van de AVG/GDPR, maar in bijna alle gevallen is er ook een aanvullende verwerkersovereenkomst opgesteld met jullie instelling.
Kun je cliëntgegevens eenvoudig verwijderen uit RSP?
Ja, in RSPweb kan dat in één knopdruk.
Hoe lang worden de gegevens bewaard in RSP?
Dat is instelbaar. Als ze verwijderd zijn blijven de data nog maximaal twee weken in de back-ups achter omwille van informatiebeveiliging.
Softwarelicentie
Hoe is het beheer geregeld?
RSP is een programma dat al sinds 1988 in de klinische praktijk wordt gebruikt. In die tijd bestond het programma alleen als On-Premises applicatie: het programma is dan geïnstalleerd binnen een eigen instelling. We ondersteunen deze vorm nog steeds maar bieden deze niet meer aan voor nieuwe gebruikers.
Tegenwoordig is het gangbaar om programma’s als dienst te zien: Software as a Service (SaaS). Voor de gebruiker is er weinig verschil: het enige echte verschil voor de eindgebruiker is dat RSPweb via een webbrowser werkt en niet in een traditioneel programma. Het voordeel van RSPweb is dat we als leverancier een volledigere dienst kunnen leveren: het programma wordt altijd up-to-date gehouden en bij problemen met het programma kunnen we direct een oplossing realiseren, ook op afstand. RSPweb is dan ook de meest gekozen oplossing vanuit ICT-perspectief.
Het is ook mogelijk om het programma zelf te hosten (self-hosted). In dat geval draait het programma binnen de instelling en zullen updates ook op locatie uitgevoerd moeten worden.
Neem gerust contact op bij vragen over prijs of beheer via contact@rsp-score.nl.
Hoe ziet het licentiemodel er uit?
RSP maakt gebruik van named users. We bieden een overzicht voor de prijs per gebruiker per maand. Stuur ons een mailtje naar contact@rsp-score.nl met het aantal users en wij sturen je de prijs toe.
Is er een SSO-koppeling mogelijk?
Ja, met daarvoor alle gangbare oplossingen, zoals ADFS, Microsoft Azure, of Google.
SSO staat voor Single Sign-On en zorgt ervoor dat je maar één keer centraal hoeft in te loggen en dan automatisch aangemeld bent bij RSP. Een SSO-koppeling draagt bij aan de veiligheid binnen een instelling en bespaart tijd. Je hoeft geen inloggegevens voor RSP meer te onthouden en kunt direct aan de slag.
Is data bij RSP gescheiden?
Elke instelling heeft bij RSP een eigen database. Daarnaast kan data binnen één instelling gescheiden worden per afdeling of zelfs per gebruiker.
Wat kost de licentie?
Voor een overzicht van de prijzen kun je het beste contact opnemen via contact@rsp-score.nl.
Vul hieronder je naam en e-mailadres* in en klik op ‘ontvang scorehulpje’. Je wordt doorgestuurd naar het aanmaken van een gratis account.
*Dit moet een e-mailadres zijn van een praktijk/instelling of opleiding.
*Dit moet een e-mailadres zijn van een praktijk/instelling of opleiding.
Cliëntgegevens worden bij het RSPscorehulpje nooit opgeslagen.
Door op ”ontvang scorehulpje” te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.
Testaanbod